Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videoklippet får du höra Elvira Ahmeti, Jennie Lind och Elisabeth Berg om coronavåren 2020. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Boendet i Kristianstad drabbades hårt av corona – nu släpper personalen bok

Publicerad

”Kunde det vara möjligt? Hade det lilla osynliga viruset kommit till vår avdelning som en oinbjuden gäst?”

Östergård 2 i Kristianstad drabbades, som första äldreboende i Skåne, av coronautbrott tidigt under våren 2020. Nu har personalen skrivit en bok om de 47 hektiska dagarna då viruset härjade bland de boende och personal.

SVT Nyheter Skåne har tidigare rapporterat om då 95-åriga Sonja Dahlqvist, boende på Östergård 2, som blev sjuk i covid-19 förra våren. Sonja Dahlqvist överlevde sjukdomen och kunde i oktober träffa sin son igen – men flera av hennes grannar på boendet avled.

– Vi är i en tid som är historisk och att bevara historierna är viktigt, säger boendets enhetschef Arne Johan Hegdahl, om varför han och de andra i personalen nu släpper en bok om coronavåren 2020.

I videoklippet berättar Elisabeth Berg och hennes kollegor på boendet om hur de påverkades av all medieuppmärksamhet som riktades mot dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet