Arkivbild. Fokker 50. Foto: Johan Nilsson/TT

Bolag börjar flyga mellan Malmö och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Bolaget Amapola Flyg AB startar flygrutter mellan Malmö och Stockholm inom kort. Det bekräftar bolagets vd för SVT Nyheter Skåne på fredagen.

”Vi har efter diskussion med regionen uppfattat att det finns ett nödvändigt resande från Malmöregionen till Stockholm även mitt under pandemin” skriver Erik Salén, vd på Amapola Flyg AB, i ett pressmeddelande.

Amapola Flyg AB, som funnits sedan 2005, sysslar med luftfarts- och rederiverksamhet, och sköter bland annat flygningar för Trafikverket mellan Stockholm och Norrland.

Coronavirus i Skåne

Under pandemin kommer nu bolaget även börja trafikera Malmö Sturup-Arlanda Stockholm med en rundtur om dagen. Erik Salén säger att det i grunden inte finns något reseförbud utan bara rekommendationer.

– Vi har vår tekniska bas i Malmö och är etablerade där och det vore konstigt om vi inte också kunde sköta nödvändiga resor mellan Malmö och Stockholm, säger Erik Salén, vd för Amapola Flyg.

Amapola sysslar också med fraktflyg. Foto: Johan Nilsson TT

Kör med halvfulla plan

Från och med den 4 maj flyger bolaget från måndag till torsdag.

– Flygplanen har 50 stolar. Men till en början kommer vi bara att sälja hälften av platserna för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering, säger vd Erik Salén.

Flygplanet som kommer användas är ett Fokker 50 med plats för 50 passagerare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet