Filip Annas är presstalesperson vid polisen i region syd. Foto: TT/Polisen

Bombskyddet kallades till Malmö central – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen kallades polisens bombskydd till Malmö central för att undersöka ett misstänkt farligt föremål. Två personer greps under eftermiddagen och anhölls på kvällen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Det var efter att tullen kontrollerat en man på ett tåg och funnit ett misstänkt farligt föremål på mannen som polisen och polisens bombskydd kallades till Malmö central.

Under eftermiddagen greps två personer, en man 18-årsåldern och en man i 25-årsåldern, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

– En person greps på centralen och en person på en annan ort. I och med utredningsåtgärderna har man kommit fram till att mycket pekar på att männen har med varanda att göra och kunde gripas för samma brott. Alltså allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen i region syd.

Vet ni vad det är för föremål?

– Man har gjort undersökningar  och kommer fortsätta göra det. Man har en ganska klar uppfattning om vad det är men jag har inte fått uppgifter om exakt om vad  det är.

Åklagaren fattade under tisdagskvällen beslut om att anhålla de båda männen, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.