En del av ladugården i Trelleborg brann ner till grunden. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig brand i ladugård i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en ladugård på Mellanköpingevägen i Dalköpinge i Trelleborg under fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten klarade sig boningshuset men den trelängade ladugården lät man brinna ner till grunden.

Den trelängade ladugården ligger nära City Gross och nära ett boningshus.

– Ladan är helt övertänd och ligger nära boningshuset, uppgav Mats Streer, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd till SVT Nyheter Skåne vid sjutiden.

Räddar boningshuset

Strax efter klockan sju brann de tre längorna fortfarande för fullt.

– Vi riktar nu in oss på att rädda det fristående boningshuset, sade Mats Streer.

– Alla har tagit sig ut ur husen, och här är ett stort pådrag med polis och räddningstjänst från både Svedala, Vellinge, Anderslöv och andra orter, sade Mikael Nilsson, SVT:s utsände på plats.

Ingen skadad

Bilden bekräftades av Mats Streer på Räddningstjänsten strax före halv åtta.

– Det är ingen som kommit till skada, varken personer eller djur. Det har inte heller vistats några djur i längorna.

– Boningshuset klarar vi att rädda som det ser ut nu, men de tre kringbyggda längorna står i full brand, så de får helt enkelt brinna ner.

Enligt räddningstjänsten syd kommer man att vara kvar på platsen fram till 22-tiden och därefter styrka bevakningen av den släckta branden under natten mot lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.