En brandbomb har kastats in i en frisörsalong på Spångatan i Malmö.  Foto: Mikael NilssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Brandbomb kastades in i frisörsalong i Malmö

Publicerad

En brandbomb kastades in i en frisörsalong på Spångatan i Malmö. Salongen blev helt utbränd och räddningstjänsten arbetade med att kontrollera så att branden inte spred sig till övriga delar av fastigheten.

I fastigheten fanns förutom butikslokaler även lägenheter.

Lågor och rök vällde ut enligt vittnen och polisen fick spärra av Spångatan. Elden kunde släckas men det var stor rökutveckling på platsen.

– Det är en salong som är helt utbränd men det är även en matbutik och en möbelbutik som ligger i anslutning till salongen som är drabbade av rökspridning, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen i Region syd.

Ingen person kom till skada.

Tekniker ska undersöka

Ronny Holmberg som är utredningsledare i ärendet säger på måndagen att det troligen är någon typ av brandbomb eller brandfarligt föremål som kastats in i lokalen, men att det är upp till teknikerna att slå fast.

– På grund av att lokalen rökskadats så kraftigt så har inte teknikerna kunnat jobba därinne ännu, säger Ronny Holmberg till SVT Nyheter Skåne.

Övriga uppgifter kring utredningen är polisen förtegen om.

– Det finns vittnen som gjort iakttagelser och det finns tecken på att man sett något, men jag vill inte gå djupare in på det, säger han.

Finns det någon hotbild i sammanhanget?

– Jag vill inte gå in på det, utan vi hör samtliga nu som berörs av detta, men självklart tittar vi även på om det finns en hotbild bland annat. Det vi gör nu är att se om vi kan hitta några spår som leder oss rätt, säger Ronny Holmberg.

Lokalen är totalt utbränd och i nuläget finns ingen möjlighet att vistas där.

Händelsen är rubricerad som mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer