Brandrester från nästan utbrunnen virkeshög Foto: Ulrika Bergström

Branden på avfallsanläggningen släckt

Uppdaterad
Publicerad

Branden på avfallsanläggningen i Moskogen utanför Kalmar är nu släckt. Sent på tisdagseftermiddagen släcktes de sista glödhögarna. Omkring 320 ton virke, avsedd att flisas, gick upp i rök.

Det virke som lagrades i väntan på att flisas, kommer från olika återvinningscentraler.

– Tack och lov var det en förhållandevis liten mängd virke. Det hade lika gärna kunnat vara 1500 ton som låg där. Nu var det bara 320 ton, säger Maria Thuresson samordnare för miljötillstånd Kalmarsundregionens renhållare, KSRR.

Förutom att asfalten under brandhärden är bortom all räddning har inga andra materiella skador noterats. Personal från KSRR har funnits på brandplatsen för att hålla koll på brandförloppet.

– Räddningstjänsten höll på att släcka det sista i virkeshögen nu på eftermiddagen för att få bort sista glödhögen. Så nu är branden släckt. Men vi kommer ha fortsatt bevakning vid komposthögen, säger Ulrika Bergström kommunikationsansvarig vid KSRR.

Vad som orsakat branden är inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.