Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karin Sandbergs och Alfred Anderssons sköt upp sitt bröllop – se hur garaget är fyllt med bröllopsprylar. Foto: Johan Dernelius

”Bröllopsdekorationen får bo i garaget tills nästa år”

Publicerad

Bröllopsdekoration som skulle varit en del av utsmyckningen i en lokal med utsikt över Öresundsbron ligger nu istället i Karins och Alfreds garage. På grund av pandemin valde de att skjuta upp sitt bröllop.

– Det var ett tråkigt beslut – men ett beslut som vi var tvungna att ta, säger Karin Sandberg.

SVT Nyheter Skåne har tagit del av statistik som visar hur många skåningar som gift sig under sommararna. Årets siffra är den lägsta på minst fem år och många har valt att ställa in, eller skjuta upp, sina bröllop på grund av pandemin.

– Vi vill följa restriktionerna och det var många av gästerna som tillhörde riskgrupper. Och det är roligare att skjuta på det så att man kan hälsa normalt, kramas och så vidare, säger Alfred Andersson.

Att coronahälsa på gästerna med klack mot klack är inte vad sambon Karin Sandberg har föreställt sig.

Dekoration fyller garaget

Och på grund av det inställda bröllopet har bröllopsdekorationen hamnat i parets garage. Och bilen har fått flytta ut på gatan.

– Pampasgräsvipporna har varit grunden till bröllopet, jag fick tag på 90 stycken. Numera bor de garaget, där de får torka, säger Karin Sandberg.

"Ringarna kommer nog inte passa nästa år då vi har fokus på träning och kost just nu - så det får vi fixa", säger Karin Sandberg. Foto: Johan Dernelius

Mer tid för planering

Tanken var att paret skulle gifta sig i augusti denna sommaren men bröllopet skjuts nu upp till augusti nästa år.

– På ett sätt kan det bli bättre nästa år för nu kan vi mer tid att planera tillsammans, säger Alfred Andersson.

Sedan frieriet i maj 2019 har paret varit överens om att bröllopsfesten är det absolut viktigaste.

– Och vi vill inte att gästerna ska sitta och prata om sorg och död. Utan vi hoppas på glädje, kärlek och skålar, säger Karin Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer