Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tryck på klippet för att se några av verken. Foto: Hans Larsson

Bry dig om – tema på stor designfestival i Malmö

Publicerad

I fyra dagar är det designfestival i Malmö. Det syns i stan men framför allt i de gamla lokstallarna på Kirseberg.

– Man blir glad och sugs in väldigt mycket, säger Terese Alstin, som är strategiskt ansvarig för årets designfestival, Southern Sweden Design Days.

På fler än 70 olika platser i Malmö visas design från torsdag till söndag. Årets tema handlar om att bry sig om i vid bemärkelse.

– Det ska vara fritt för tolkning. Det kan handla om det lilla i detaljerna och om det stora globala. Vi måste arbeta tillsammans för att hitta lösningar, säger Terese Alstin.

Hon var med och startade Southern Sweden Design Days för fyra år sedan. Festivalen har sedan dess vuxit och designers från flera länder är med och ställer ut.

Kläder av stuvbitar

– Jag gör allt utifrån zero waste-mönster och använder allt. Man ska inte slängs småbitar, säger Birgitta Helmersson, kläddesigner i Malmö och en av utställarna i lokstallarna.

Festivalen innehåller utställningar, utomhusinstallationer, seminarier, workshops, visningar och öppet hus hos designers.

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center i Malmö, som är en mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.