Glada miner från Lars Bryggman och Christoffer Forsberg. Foto: Bildbyrån

Bryggman Malmös hjälte i omstarten

Det blev en riktig rysare då HV71 och Malmö omstartade i SHL efter OS-uppehållet. Till slut kunde Malmö vinna med 3–2 efter förlängning. Hjälte blev Lars Bryggman.

Malmö inledde matchen bäst och det skulle bara ta knappt tre minuter innan 1–0-pucken låg bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-kassen. Det var Nichlas Hardt som kunde göra målet.

Den första perioden var väldigt låst. Malmö hade bra kontroll på HV71 i mittzon och båda lagen hade svårt att skapa några direkta farligheter. På en kontring skulle dock HV71 kvittera till 1–1. Junioren, David Gustafsson, vann pucken i egen zon, spelade Victor Ejdsell som åkte upp med pucken och passade sedan tillbaka pucken till Gustafsson som inte gjorde något misstag.

Kortvarig HV-glädje

Mittenperioden började på bästa sätt för hemmalaget. När Malmö hade en utvisning var det dags för 2–1. I en snabb spelvändning spelade David Ullström genialiskt fram till Bill Sweatt som gjorde mål.

Jönköpingsglädjen blev dock kortvarig då Malmö kvitterade till 2–2 några minuter senare. Efter en sargretur hann inte HV-försvaret med och Daniel Zaar var den som hittade rätt bakom HV-målvakten.

I slutperioden bytte lagen chanser med varandra och något mer mål blev det inte och förlängning väntade. Där blev Lars Bryggman Malmös hjälte.