Foto: Polisen

Bunkerläkarens offer ger ut bok

Publicerad

Läkaren drogade kvinnan och förde henne till en specialbyggd bunker i skogarna i norra Skåne. Nu ger hon ut en bok om hur hon tog sig därifrån.

”Jag snurrar runt på stället. Vacklar till. Ser mig omkring. Utrymmet är grått, dammigt och stökigt. Som ett litet garage ungefär, eller en byggarbetsplats. Eller som ett skyddsrum, en … en … En bunker.”

Så beskriver den kvinnan hur det var att vakna upp efter att ha blivit drogad med spetsade, chokladdoppade jordgubbar i sin lägenhet i Stockholm.

Skriven under pseudonym

Därefter förde läkaren henne till bunkern i Skåne. Han hade byggt den under flera års tid och hade planerat att ha en ”flickvän” där.

Boken ”I bunkerläkarens våld” är skriven under pseudonym och ges ut i vår.

Psykologisk kamp

”Isabel inser att det enda sättet för henne att komma därifrån är att på något sätt förmå mannen att släppa henne, och det blir en psykologisk kamp där det gäller att spela korten rätt, eller för alltid bli kvar i bunkern”, skriver förlaget på sin webbplats.

Kvinnan hölls instängd i sex dygn. Mannen dömdes av tingsrätten till tio års fängelse, men hovrätten sänkte det till åtta år.

”För Isabel Eriksson lever mardrömmen vidare. En del av henne kommer alltid vara kvar i bunkerläkarens våld”, skriver förlaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.