Bussens bakdörr var öppen när bussen åkte genom centrala Malmö. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Buss åkte med öppen bakdörr genom Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En buss på linje 100 körde med öppen dörr i Malmö på tisdagsmorgonen. Chauffören hade problem med en krånglade bakdörr men fortsatte ändå färden.

SVT Nyheters reporter Gunilla Fritze åkte med buss 100 vid åttatiden på tisdagsmorgonen. Linjen går mellan Falsterbo och centralstationen i Malmö.

– På motorvägen var dörren stängd men mellan de sista hållplatserna i Malmö var dörren öppen. Busschauffören sa att han inte kunde stänga den, säger Gunilla Fritze.

Hennes minnesbild är att dörren började krångla vid gamla konserthuset och var öppen ända till centralstationen.

Jan-Åke Bergmark, presstalesperson för Skånetrafiken, har kontaktat operatören som bekräftar händelsen.

– Bussen går egentligen inte att köra om inte dörrarna är stängda. Men eftersom chauffören upplevde att de tre passagerarna hade bråttom till anslutningsresor valde han att gå ur bussen och koppla bort automatiken vid Studentgatan, berättar han.

– Så får man inte göra enligt våra direktiv. Bussen ska tas ur trafik och passagerarna ska hänvisas till nästa buss. Men chauffören upplevde att han agerade av hänsyn till passagerarna, säger Jan-Åke Bergmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.