Foto: Mikael Nilsson

Buss beskjuten i Arlöv – bil kan ha varit målet

Uppdaterad
Publicerad

En regionbuss besköts på torsdagskvällen på Dalbyvägen i Arlöv utanför Malmö.

Polisen larmades klockan 19:12 på torsdagen.

– Vi pratar om riktiga skjutvapen, inte luftvapen, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral med anledningen av fynd på platsen.

– Vi arbetar med vad som är målet för skjutningen. Det behöver inte vara bussen. Vi har intressanta vittnesuppgifter som innefattar bilar.

En bakruta på bussen har krossats. Fem till tio passagerare var på bussen.

– Det finns ingen bekräftad personskada.

Ingen skadad person har påträffats vid bussen. Inte heller sjukhuset hade fått in någon skottskadad person, enligt polisen.

Kollar av adresser

På fredagsmorgonen var ännu ingen gripen för skotten, men polisen arbetar med att kolla upp adresser som kan vara intressanta.

– Vi jobbar på med utredningsarbetet och har fått in en del intressanta uppgifter, eventuellt så kommer vi att hämta in några till förhör under dagen, säger Lars Neumann, inre befäl på polisen i Lund.

Även tomhylsor ska ha hittats på platsen.

Flera bilar i närheten

Polisen vet nu att bussen träffades av ett eller flera skott strax innan den stannade. Då ska det också ha funnits bilar i närheten som kan ha varit det verkliga målet för skytten, enligt polisen.

– Det kan ha varit en förlupen kula, säger Rickard Lundqvist.

Polisen säger att vittnen hört flera skott avlossas, däremot är det alltså oklart hur många som har träffat bussen.

Ett större område mellan Dalbyvägen, Torngatan och Byggmästargatan är avspärrat och ett stort antal poliser befinner sig på plats.

Även en vapenhund har skickats till platsen.

Bussen som träffades körde på linje 172 mellan Malmö och Genarp.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.