Efter bokningstapp för Hotellet på Malmö Live kommer de med besked om varsel. Foto: Emil Langvad/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hotell på Malmö Live varslar – på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Att företag har infört reserestriktioner och undviker att samlas i grupp på grund av coronaviruset tros vara anledningen till ovanligt många avbokningar av hotellnätter på Malmö Live. Jens Lyckman, VD för Clarion Hotel och Congress på Malmö Live, uppskattar att bokningarna har avtagit med 20 till 25 procent.

– Vid avbokningar frågar vi om varför man avbokar och då är det till  99 procent av fallen just corona som anges. Det är corona som styr vår verksamhet just nu tyvärr, säger Jens Lyckman.

11 tjänster varslas

På grund av förlusterna varslar hotellet nu personal. I nuläget handlar det om elva tjänster.

– Avbokningstakten är något mer frekvent än den brukar vara och det måste vi agera på. Vi har diskuterat åtgärderna som måste göras och vi kommer behöva varsla en del tjänster, säger Jens Lyckman.

Faktiska uppsägningar är dock inte aktuella just nu. Det kan dröja flera veckor eller inte hända alls.

– Varsel är en förvarning om vad som eventuellt komma skall. Förhoppningsvis behöver det aldrig bli realitet, säger Jens Lyckman.

David Halldén, VD för Elite Hotels, menar att Skåne än så länge besparats den värsta corona-effekten.

– Det internationella resandet har påverkat Stockholm i högre utsträckning. Än så länge ligger Skåne och Malmö relativt bra, eller mindre dåligt, till. Men vi följer det här dagligdags och har planer för olika scenarion. 

Hittills har Elite Hotels inte behövt varsla personal, men David Halldén utesluter inte att en sådan åtgärd kan komma att bli nödvändig.

– Min förhoppning är att vi ska slippa den typen av åtgärder, men om situationen fortsätter in över hösten vill jag inte säga att det är omöjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet