Foto: TT/MFF/FCK

Ikväll – dags för ”slaget om Öresund”

Publicerad

Blir det europeisk toppfotboll för Malmö FF i februari eller blir det en lång mörk vinter i väntan på allsvensk start i april?

Det avgörs på torsdagkvällen i den danska huvudstaden inför 35 000 åskådare när FC Köpenhamn tar emot Malmö FF i det som kallas ”slaget om Öresund”.

Tusentals himmelsblå MFF-fans kommer att vara på plats i Köpenhamn för att se stormötet mellan FC Köpenhamn och Malmö FF. Det handlar om den sista gruppspelsmatchen i Europa league. När lagen möttes i Malmö för två månader sen slutade det 1-1. Malmös mål gjordes av Markus Rosenberg som nu gör sin sista match i MFF-tröjan.

MFF måste troligtvis vinna

De idrottliga förutsättningarna är följande: Två lag från gruppen går vidare till sextondelsfinal i februari. FC Köpenhamn leder just nu gruppen och Malmö FF ligger tvåa men laget på tredje plats, Dynamo Kiev, kommer med största sannolikhet att slå jumbon Lugano och därför måste Malmö FF vinna ikväll för att vara garanterade avancemang.

Så detta är ett Öresundsderby som betyder väldigt mycket för båda lagen. Och en sextondelsfinal i Europa League i februari skulle göra vintermörkret lite mer uthärdligt för fansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.