Dags för Rosenbergs sista show

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag har Malmö FF möjligheten att för andra året i rad ta sig vidare i Europa League. Blir det avancemang blir det utan lagkaptenen Markus Rosenberg. Han lägger skorna på hyllan efter drabbningen i Parken mot FC Köpenhamn.

– De senaste månaderna har det ändå varit att man har någonting kvar. Sista bortamatchen i allsvenskan, sista hemmamatchen... Nu är det verkligen sista, det känns skumt, säger Rosenberg.

Han brukar säga att han är från Stadionområdet i Malmö, det blir enklast så. Som barn flyttade familjen omkring i och runt staden. Malmö FF var Markus Rosenbergs fasta punkt. Han gjorde sin första träning i himmelsblått som femåring. Nu har han gjort sin sista på stadionområdet. På fredag är hans fotbollskarriär avklarad.

Det har blivit ett gäng avsked under hösten. Den stora hyllningen fick han i samband med sista hemmamatchen på Stadion. Han avgjorde för sitt Malmö i 95:e minuten mot Dynamo Kiev. Efter det hyllades han av spelare och ledare som följt honom genom hans karriär.

Europa League

– Jag tror nog aldrig riktigt man kommer fatta, allt från tifot till matchen och allting efteråt. Sedan kryddar man det med sista touchen i 95:e och att vi vinner på det. Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på känslorna. Just i stunden så tappar man allt. Jag bara flög ut i publikhavet, säger Markus Rosenberg.

Se hela mötet med Rosenberg i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet