Foto: SVT

16 gängmedlemmar gripna i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gjorde under tisdagen en omfattande insats i Köpenhamn och har hittills gripit 16 personer med anknytningar till ett kriminellt gäng i centrala Nørrebro.

Flera av de gripna ingår på olika sätt i gängets konflikter med våld och bedrägerier. I samband med gripandet har även 30 adresser undersökt i polisområdena i Själland och Jylland.

Dagens insats är resultatet av en intensiv utredning mot gängkriminella i Danmark. Enligt DR rör det sig om det kriminella gänget Loyal to Familia.

– Vi varken kan eller vill acceptera gängets våldshandlingar och den attityd som de involverade grupperna uppenbart har när de utan hänsyn till andra och närboende kan skjuta och utöva olika typer av våld och på annat sätt skapa stor otrygghet närområdet, säger polisinspektör Flemming Madsen i Köpenhamn.

Enligt polisen är aktionen ännu inte över.

– Det kommer att ske ytterligare åtgärder mot gängmedlemmar under den kommande perioden, tillägger Flemming Madsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.