De anställda bär pulsklockor som räknar kalorier. Foto: Edina Halilovic

De får 5 000 extra i lön – om de bränner kalorier

Uppdaterad
Publicerad

Vi efterfrågade tips om företag som vill få anställda att röra på sig mer, och blev kontaktade av ett företag på Österlen där personal som tränar utanför arbetstid får en friskvårdsbonus på sin lön varje månad utifrån hur mycket kalorier de förbränner.

– Vi har jobb som hantverkare och då är det viktigt att vi håller oss i form. Vi mäter hur mycket kalorier vi gör av med varje månad och då får vi en friskvårdsbonus på vår lön, säger Lars Björk, ägare på Björks hantverkare.

Det är de fem anställda i företaget som bestämt att de vill införa en friskvårdsbonus istället för att ha friskvårdsbidrag. Förbränner en anställd 5000 kalorier varje månad får personen ut totalt max 5000 kronor extra på sin lön under året. Kaloriförbränningen kontrolleras och mäts vi en pulsklocka.

Simrishamn

– Då får man själv bestämma vad man vill göra, man kan till exempel gå en promenad med hunden, cykla eller rida, säger Lars Björk.

Hör mer om hur bonusen fungerar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simrishamn

Mer i ämnet