LVU-kritisk demonstration på Möllevångstorget

Uppdaterad
Publicerad

Det hölls under lördagen en demonstration mot socialtjänsten på Möllevångstorget i Malmö. Runt 200 personer var samlade för att kritisera lagen om vård av unga, LVU.

– Det har varit bra kontakt mellan arrangörerna och polisen, säger dialogpolisen Ramin.

Ett Facebook-evenemang hade uppmanat till att samlas  i Malmö och protestera mot socialtjänsten i Sverige. Deltagarna var kritiska mot hur socialtjänsten utifrån lagen om vård av unga, LVU, omhändertar barn. Liknande demonstrationer har även arrangerats i Göteborg och Stockholm.

Samtidigt pågår det en desinformationkampanj mot Sverige där myndigheter anklagas för att omhänderta muslimska barn.

Lördagens demonstration anordnades på Möllevångstorget i centrala Malmö och som mest samlades runt 200 personer. Enligt SVT:s reportrar på plats var stämningen lugn.

Se bilder från lördagens demonstration i klippet ovan.

”Det har varit bra kontakt”

På plats fanns även poliser och dialogpoliser för att se till att bibehålla ordningen och säkerheten.

– Det har uppenbarligen varit mycket känslor. Men det har varit bra kontakt mellan arrangörerna och polisen. Vi har varit nöjda, säger dialogpolisen Ramin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.