– Vi var väldigt snabbt ute för att hjälpa till vid räddningsaktionen, säger Dennis Holmgren som till vardags arbetar på en av färjorna i Trelleborgs hamn. Foto: Johan Dernelius/SVT

Dennis deltog i räddningsarbetet: ”Snabb insats”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det danska muddringsfartyget slagit runt i Trelleborgs hamn var det väldigt många som kom till undsättning. Besättningsmannen Dennis Holmgren var själv med i en av räddningsbåtarna för att hjälpa till.

– Det kom ett meddelande från våra chefer att det var ett fartyg som slagit runt i hamnen och vi får besked om att bemanna en av våra räddningsbåtar, säger Dennis Holmgren, som arbetar på ett av Stena Lines fartyg.

Ett arbetsfartyg kapsejsade under onsdagseftermiddagen i hamnen i Trelleborg. Foto: Anders Eeg-Olofsson/SVT

Mycket issörja i hamnbassängen

Sikten i vattnet var begränsad då hela hamnbassängen var fylld med is som flöt runt och gjorde räddningsaktionen besvärligare för både räddningsbåtar och dykare.

– Det var genom en snabb insats hamnens båt och de större fartygen som sjösatte sina räddningsbåtar som vi snabbt kunde få upp de två männen och få dem till sjukvårdarna. Men det är tufft att veta att det förmodligen finns en som inte klarat sig, säger Dennis Holmgren.

Foto: Johan Dernelius/SVT

Fakta om fartyget

Muddringsfartyget som förolyckades heter ”Margrethe fighter”, går under dansk flagg och är byggt 1988. Längden är 35 meter, bredd 10 meter och har ett djupgående på 2 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.