Akelius regionchef Mikael Ahlborn. Foto: SVT

Hyresvärden: ”Det viktigaste för oss är folks säkerhet”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen kastades ett två kilo tungt föremål från en lägenhet högt upp i Kronprinsen mot byggnadsarbetare på innergården.

– Någon kan skadas allvarligt eller omkomma, säger Akelius regionchef Mikael Ahlborn.

Det är inga tomma ord bakom hoten att låsa fönster och balkonger i samtliga lägenheter. Tre gånger har någon kastat ner tunga föremål mot byggnadsarbetare, senast på fredagen, enligt Mikael Ahlborn.

– Det viktigaste för oss är att se till folks säkerhet, säger han.

Föremål har vid tre tillfällen kastats ner från någon av lägenheterna mellan våningarna sju och 25 med fönster och balkonger mot innergården.

– Vi ser att det är riktat mot byggnadsarbetare innanför stängslet. Föremålet som kastades i fredags bedöms väga två kilo, säger Mikael Ahlborn.

– Vi ser väldigt allvarligt på detta.

Mikael Ahlborn menar att arbetsmiljölagen och risken att människor kan komma till skada väger tyngre än hyresgästernas möjlighet att öppna fönster och ha tillgång till balkonger.

– För närvarande tänker vi inte låsa balkonger och fönster, men om detta fortsätter så måste vi överväga att göra det, säger han.

Akelius har polisanmält händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.