Tät dimma i Skåne skapade förseningar för flygresenärer. Foto: Johan Nilsson / TT

Dimman orsakade problem för flygtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Flera avgångar ställdes in på torsdagsförmiddagen och flera flyg blev försenade på grund av kraftig dimma på Malmö Airport och Kristianstad Österlen Airport. Nu går flygen som de ska igen, med enstaka följdförseningar.

Tre tidiga avgångar till Stockholm fick ställas in helt på torsdagsmorgonen och ytterligare fyra försenades på grund av dimma på Malmö Airport. Trots dimman kunde sex flygplan lyfta som vanligt under morgonen och förmiddagen. Under dagen lättade dimman men störningarna under morgonen har orsakat följdförseningar.

– Nu går flygen som de ska med vissa följdförseningar som kommer påverka trafiken. Det har varit tjock dimma och när man haft stora störningar får det följdpåverkan så det jobbar vi nu för att komma i kapp. Men dimman har ingen påverkan längre, säger Ulrika Fager på Swedavias presstjänst.

Tidigt igår kväll ställdes en avgång in på Kristianstad Österlen Airport och senare på kvällen fick ett plan omledas till Kastrup för att kunna landa, rapporterar P4 Malmöhus. På torsdagsmorgonen har ett plan kunnat lyfta och planet från Bromma landade strax efter halv elva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.