Regeringens besked i fredags förändrar inte planerna Högskolan Kristianstad började planera för några veckor sedan, enligt Agneta Ljung-Djärf, prorektor vid lärosätet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Distansföreläsningar i Kristianstad även i höst – trots regeringsbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Föreläsningar vid Högskolan Kristianstad kommer ske på distans även i höst – trots regeringens besked förra veckan att universitet och högskolor snart kan öppna igen.

– All vår campusförlagda utbildning ska genomföras i en hybridvariant, säger Agneta Ljung-Djärf, prorektor vid högskolan.

– Studenterna som har sökt en campusutbildning kommer att få en campusutbildning – med vissa digitala inslag, säger Agneta Ljung-Djärf och berättar att större föreläsningar och seminarier kommer att ske på distans.

Även vid andra lärosäten är man i gång och planerar hur höstens undervisning kommer att se ut – och det verkar bli en annorlunda höst även där.

Distansföreläsningar på Lunds universitet

Beslut om hur det blir på Lunds universitet i höst kommer inom kort, uppger rektorn Torbjörn von Schantz på sin blogg. ”Troligtvis behöver vi även under hösten ersätta storföreläsningar på plats med distansundervisning av smittskyddsskäl.” skriver han vidare.

Vid Högskolan Kristianstad började man planera höstens ”hybridundervisning” för några veckor sedan.

– Vi började fundera på hur vi ska göra för att också få en hygglig planeringsfront för våra lärare – att de vet vad de ska planera för till hösten, säger Agneta Ljung-Djärf.

Beskedet i fredags förra veckan, påverkar det er?

– Nej, egentligen inte. Det bekräftade egentligen bara att vi är på rätt väg.

I videoklippet berättar Agneta Ljung-Djärf vad ”hybridundervisning” innebär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.