Den 17-årige gärningsmannen som utförde en knivattack på NTI-gymnasiet i Kristianstad dömdes i juni till tre års sluten ungdomsvård men överklagar nu domen. Foto: TT/Johan Nilsson

Domen efter knivattacken på skola i Kristianstad överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I juni dömdes en 17-årig pojke till sluten ungdomsvård i tre år efter knivattacken på NTI-gymnasiet i Kristianstad. Nu har både den dömde och en av hans offer överklagat domen till hovrätten, rapporterar P4 Kristianstad.

Det var i januari som 17-åringen beväpnad med fyra knivar gick till attack i ett klassrum. En elev skadades allvarligt och en lärare fick lindriga skador.

Enligt tingsrätten motsvarar straffet 18 års fängelse för en vuxen person.

17-åringens advokat anger i sin överklagan att hans klient ”inte haft något uppsåt att försöka döda någon” och yrkar på lägre straff. Den elev som blev allvarligt skadad begär ett högre skadestånd än tingsrätten beviljade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Kristianstad

Mer i ämnet