Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 5 maj hittades kvinnan med allvarliga skador på ett hotelltak i Malmö. Se bilderna från händelsen i klippet ovan. Foto: Johan Nilsson/TT

Sexköpare döms till 16 års fängelse för mordförsök på Malmöhotell

Uppdaterad
Publicerad

Sexköparen gick till attack med kniv och en kvinna i Malmö blev livshotande skadad. Hon lyckades ta sig ut och kalla på hjälp och hittades sedan svårt skadad på ett hotelltak. Nu döms en 23-årig man till 16 års fängelse för mordförsök. Han ska också betala drygt en halv miljon kronor i skadestånd.

På eftermiddagen den 5 maj 2022 hittades en kvinna svårt knivskuren på taket till ett hotell i Västra hamnen i Malmö. Hon har i Malmö tingsrätt berättat att den 23-åriga kunden frågat om hon ställde upp på sexuella handlingar som hon sa nej till och att han då höll henne i halsen och sedan skar.

Han tryckte sedan ner henne på sängen och stack henne med kniven ytterligare två gånger i bröstkorgen. Därefter flydde hon ut på balkongen, hoppade över ett staket och landade på taket.

Kunde inte skrika

Hon kunde inte skrika men viftade med händerna och tre kvinnor som arbetade i närheten såg henne liggande blodig på taket i samband med att de tog en fikapaus. De larmade ambulans och kvinnan fick snabbt läkarvård så hennes liv kunde räddas.

23-åringen hittades via de kontakter han haft med personen som bokade sexkunder till kvinnan. Han greps sedan av polisens insatsstyrka på en ort i Småland.

DNA säkrat på hotellrummet

Åklagaren yrkade på att han ska dömas för försök till mord och tingsrätten menar att den bevisning som åberopats till stöd för åtalet gör att det är ställt bortom rimligt tvivel att 23-åringen är gärningsmannen.

Bland annat har hans fingeravtryck hittats på dörren till hotellrummet och hans DNA har säkrats inne på hotellrummet där kvinnan överfölls. Dessutom finns andra bevis som enligt Malmö tingsrätt är besvärande för mannen.

Därför döms 23-åringen nu för mordförsök och kommer att utvisas på livstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.