Han hade nästan 0,5 promille i blodet sex timmar efter olyckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt ska ha druckit fem öl före fartygsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske mannen som sitter häktad efter fartygsolyckan ska ha druckit fem öl före kollisionen på Östersjön, rapporterar Ekstrabladet. Till polis har han förklarat att han inte såg det danska fartyget förrän i sista sekund.

Den 31-årige mannen var styrman på båten. Under fredagen konstaterade Köpenhamns tingsrätt att han ska ha druckit fem öl strax före kollisionen – när han var i tjänst. Även andra i besättningen ska ha varit alkoholpåverkade när de greps av polis.

På morgonen, sex timmar efter olyckan, ska 31-åringen ha haft 0,457 promille i blodet, skriver Ekstrabladet.

Fartygsolyckan utanför Ystad

Till polis har mannen förklarat att han inte såg det danska fartyget förrän i sista minuten och att han då försökte undvika en kollision. Han häktades på torsdagen för grovt sjöfylleri, grov vårdslöshet i sjötrafik och grovt vållande till annans död. För nuvarande befinner han sig i svenskt häkte i väntan på utlämning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fartygsolyckan utanför Ystad

Mer i ämnet