Petri Sångare är en kammarkör med hemvist i Malmö St Petri kyrka. Foto: Petri Sångare

Dubbelguld för Malmökör i internationell tävling

Uppdaterad
Publicerad

Den malmöbaserade kören Petri Sångare tog hem guld i World Choir Games i Sydafrika. Kören vann guldmedalj i två olika kategorier.

Petri sångare var den enda svenska kören som tävlade i körtävlingen i sydafrikanska staden Tshwane. De tog hem guldmedalj i de två kategorierna Sacred och Contemporary.

– Det känns fantastiskt, hela upplevelsen. Kören hade mycket uttryck och visade en jämn nivå. Det var en sporre bara att åka iväg, ett kvitto på att det vi sysslar med är bra, säger dirigent Alexander Einarsson.

Under tävlingen var totalt 350 körer från hela världen på plats. Totalt var det 16 000 körsångare från 62 länder.

Malmöbaserade Petri sångare tillhör S:t Petri församling. Under tävlingen framförde de bland annat verk av de svenska kompositörerna Jacob Mühlrad och Andrea Tarrodi.

Nu väntar konsert på hemmaplan. Den 15 augusti uppträder kören under Malmöfestivalen tillsammans med Gunhild Carling.

– Det är alltid kul att ha konsert på här, man vi vill ju sjunga på hemmaplan också. Malmöpubliken är den bästa, säger Alexander Einarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.