Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ali el-Ali har fortfarande inte fått komma in i sin lägenhet efter att det brann i ett femvåningshus på Lindängen i Malmö. Just nu flyttar han runt hos vänner för att ha tak över huvudet. Foto: Mikael Nilsson och Bernard Mikulic/SVT

Efter branden på Lindängen: Ali får inte komma in i sin lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

27 hyresgäster har fått lämna sina lägenheter efter en brand i ett femvåningshus på Lindängen i Malmö. En av de är Ali el-Ali som har hela sitt liv i en lägenhet på andra våningen.

– Ingen får komma in. De säger att det är livsfarligt. Vi kan inte ta nånting från våra lägenheter, säger Ali el-Ali som nu flyttar runt bland vänner för att få tak över huvudet.

Ali har bott i huset sedan 2020 när det byggdes. Femvåningshuset är byggt i trä. Det gör det svårare att släcka bränder eftersom svårupptäckta glödbränder sprider sig via träet i golv, väggar och tak. Detta gör också att mer vatten krävs för att släcka och det leder till större vattenskador.Det är i nuläget oklart om huset måste rivas.

– Det är ett helt liv där inne. Jag har också mycket värdefulla saker som betyder mycket för mig i min lägenhet, bilder och småsaker. Jag har inte träffat familjen på 17 år. Allt i min lägenhet påminner mig om dem, säger Ali el-Ali.

Följ med Ali till huset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.