På onsdagen brann ljus för den döde mannen på Höjdvägen i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Efter dödsskjutningen på Höjdvägen: 16-åring häktas

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke häktas efter tisdagens dödsskjutning på Lyckans Höjd i Kristianstad.

Det var vid 20-tiden i tisdags som en ung man sköts ihjäl på Höjdvägen på Lyckans Höjd i Kristianstad. Enligt vittnesuppgifter ska gärningspersonen ha lämnat platsen på elsparkcykel. En halvtimme efter skjutningen greps en 16-åring på Näsby i Kristianstad. Han anhölls senare.

Under torsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott.

– Han greps i närtid till skjutningen och det finns omständigheter vid gripandet som gör att jag anser att det finns skäl för häktning. Han stämmer in på signalement från platsen. I övrigt vill jag inte gå in på omständigheterna, säger åklagare Marie-Louise Holmberg till SVT Nyheter Skåne.

Gällande rubriceringen försök till mord berättar hon att det handlar om att våld ska ha riktats mot en annan person på brottsplatsen. Vilken typ av våld vill hon inte gå in på. Personen som utsatts för våld har hörts.

– Det finns ett stort antal vittnesuppgifter, berättar Marie-Louise Holmberg.

Erkänner vapenbrott

Häktningsförhandlingen skedde vid lunchtid i Kristianstads tingsrätt. Under den del av förhandlingen som inte skedde bakom stängda dörrar framgick det att 16-åringen förnekar mord och försök till mord. Han erkänner dock vapenbrott.

Så här sa några boende i området dagen efter skjutningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Palm, Thalia Steffanell och hunden Cookie bor på Lyckans höjd. I går kväll sköts en man till döds inte långt ifrån deras lägenhet. Hör mer från dem i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.