Kingsley Sarfo döms till fängelse och utvisning. Foto: TT

Efter domen – MFF avskedar Kingsley Sarfo

Publicerad

Efter att tingsrätten dömt Kingsley Sarfo till fängelse för våldtäkt mot barn, så väljer Malmö FF nu att avskeda honom med omedelbar verkan. MFF kommer nu att agera både mot spelaren och hans tidigare klubb Sirius.

– Vi kommer att kräva sign-on bonusen av honom, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vill jag inte kommentera.

I fredags dömdes Kingsley Sarfo till fängelse i 2 år och åtta månader för våldtäkt mot barn. Han utvisas ur landet 10 år framåt och ska betala 150 000 kronor i skadestånd.

”Han har mottagit beskedet”

Kingsley Sarfo avskedas därför med omedelbar verkan, skriver Malmö FF i ett pressmeddelande. ”Handlingarna är oförenliga med MFF:s värdegrund och de uppförandekrav som ställs på föreningens representanter”, skriver klubben.

– Vi har inte pratat med honom. Men han har mottagit beskedet och han fick informationen i dag av häktespersonalen, säger Niclas Carlnén.

Ska även agera mot Sirius

MFF meddelade också att de kommer att agera mot Sirius.

– Jag har pratat med Sirius, säger Niclas Carlnén.

Vad pratade ni om?

– Den dialogen kommer att skötas mellan klubbarna och inte i media. Mer än så kommenterar jag inte.

”MFF ställde inga frågor”

Ove Sjöblom är ordförande i Sirius.

Finns det saker i Kingsley Sarfos privatliv som ni medvetet hållit undan i samband med affären?

– Nej, och det här var inga frågor som diskuterades och det ställdes heller inga frågor från Malmö FF:s sida. Vi hade inte kunskap om annat än det som kommenterats i förundersökningen. I övrigt känner jag inte till något annat, och det är därför som jag är förvånad över att Malmö FF vill gå mot Sirius.

Du tycker inte att ni har undanhållit information?

– Nej, absolut inte eftersom det här var obekant. Det har hänt på spelarens lediga tid och vi kan inte ha koll på spelare 24 timmar om dygnet. Det här var absolut inget som vi kände till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer