Daniel Andersson om Sarfo: ”Tragisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

I fredags dömdes Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo till fängelse i två år och åtta månader samt utvisning för två fall av våldtäkt mot barn. Efter måndagens MFF-träning uttalade sig sportchefen Daniel Andersson.

– Det är en tragisk händelse för alla inblandade, säger han.

I fredags kom domen mot Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo och klubbens vd Niclas Carlnén uttalade sig till SVT Sport.

– Vi har läst det som har kommit ut, samtidigt är det ganska mycket information i domen som vi vill sammanställa och läsa igenom för att kunna ta ett beslut om hur vi ska agera framöver, sa Niclas Carlnén.

Efter måndagens träning sa Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson följande:

– Det är en tragisk händelse för alla inblandade. Alltifrån de drabbade till alla andra inblandade. Klart det är en sak som har påverkat oss väldigt negativt, nu finns det väl en möjlighet att gå vidare när domen har kommit och styrelsen får ta ett beslut hur vi ska göra, säger Daniel Andersson.

Kunde ni ha agerat annorlunda?

– Det tycker jag inte. Vi tog all information vi kunde innan vi köpte spelaren, det var inget vi hörde om innan. Klart man kunde kanske ställt fler frågor, jag vet inte.

Kommer han spela i Malmö FF igen?

– Som sagt, styrelsen tar det här beslutet. Det kommer någon form av uttalande efter styrelsemötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.