En av vargarna i reviret på Linderödsåsen har skjutits efter att Länsstyrelsen utfärdat skyddsjakt. Bilden är från 2022 då Länsstyrelsens inveteringskamera fångade två av vargarna i reviret på bild. Foto: Länstyrelsen

Efter flera angrepp – varg skjuten i Hässleholms kommun

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en varg gått till attack mot flera får på en gård i Nävlinge i Hässleholms kommun beslutade Länsstyrelsen om skyddsjakt. Under torsdagskvällen sköts en varg i området.

Vid flera tillfällen har vargen dödat får vid en gård i kommunen. Efter det tredje angreppet i måndags beslutade Länsstyrelsen om skyddsjakt.

En 35 kilo tung tik sköts under torsdagskvällen i området och skyddsjakten har avslutats.

– Med väldigt stor sannolikhet är det samma individ. Nu skickas den vidare till Statens veterinärmedicinska anstalt för provtagning och insamling av uppgifter, så blir det en slutligt individbestämning, säger Tom Espgård, vilthandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargen i Skåne

Mer i ämnet