– Jag ser det som positivt att jag förlorade. säger Adrian ”Gäddan” Granat till SVT Nyheter Skåne. Foto: Bernard Mikulic

Efter knocken: ”Gäddan” flyttar hem och satsar igen

Uppdaterad
Publicerad

Malmöboxaren Adrian Granat har nu bestämt sig för att fortsätta boxas och att flytta från Hamburg tillbaka till hemstaden Malmö.

– Det krävs förändringar i min nuvarande sits – tränarmässigt och med livet – så jag och min tjej flyttar hem till Sverige. Vem tränaren blir är inte hundra procent klart men snart hoppas jag att jag snart kan gå ut med det. Jag har varit i Hamburg ett tag och nu vill jag och min tjej hem till familjen och tryggheten. Det är många faktorer som spelar in. Det är inte bara boxning.

Ju bättre man mår på många plan desto bättre blir man i ringen?

– Så är det. Om man känner sig ensam och otrygg i ett annat land så ökar det inte chansen att man presterar bättre.

Första förlusten sved

Tidigare obesegrade Adrian Granat fick sitt livs första förlust i Malmö den 18 mars. Han blev knockad efter två minuter och det sved. Han säger i dag att det tog nån vecka att komma över knocken men nu är han redo för framtiden. Lite klokare efter den tunga förlusten.

– Jag ser positivt på förlusten nu. Jag förlorade på hemmaplan och det är tråkigt, men jag var inte redo att ta steget upp till nästa nivå. Nu reparerar jag mina misstag och steppar upp med en tränare som är bättre för mig och när jag väl kommer till topp 20 i världen igen så kommer jag vara där för att stanna. Så jag ser det positivt att jag förlorade, säger Adrian ”Gäddan” Granat.

Adrian Granat flyttar tillbaka till Malmö Foto: Bernard Mikulic

LÄS MER: ”Gäddan” direkt efter knockouten

TV: ”Gäddan” inför mästarmötet i Malmö

Ger inte upp

– En riktig vinnare är inte att man vinner hela tiden. En riktig vinnare är en sån som ställer sig upp efter förluster och motgångar och inte slutar försöka. Alla stora idrottsmän har haft motgångar och de som är riktigt stora är de som inte ger sig.

Steget tillbaka till världseliten går via Malmö. Om en månad flyttar han tillbaka. Han hoppas att nästa match blir i september eller oktober.

– Det är kul och det ska bli riktigt skönt. Nu är jag positiv till framtiden, säger Adrian Granat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.