Enligt arrangören Elisabeth von Schrowe gjordes allt för att åtminstone tävlingen skulle bli av detta år. Foto: Raphaelle Sisask

Efterlängtad återkomst för Falsterbo Horse Show

Publicerad

I fjol fick man ställa in på grund av pandemin men i år var det äntligen dags för ett försenat 100-års jubileum för Falsterbo Horse Show. Besökarna saknar stämningen men är glada över att vara tillbaka.

Tidigare i veckan fick man snabbt ställa om för att kunna uppfylla kraven på publikavstånd. I stället för de numrerade platser besökarna fått i sin biljett finns nu funktionärer på plats, som ser till att avståndet på läktarna hålls.

När Falsterbo Horse Show drog i gång i helgen var besökarna glada, men också aningen besvikna över det avskalade evenemanget.

– Vi har varit här flera gånger och i år är allt mindre. Men samtidigt är det nästan roligare eftersom man har längtat så länge, säger besökarna Elise och Ingela Kihlgren.

500 på läktarna

Inne på läktarna är det maxtillåtna antalet 500 åskådare om dagen, en bråkdel av den vanliga mängden som brukar vara kring 10 000.

– Biljetterna tog slut med detsamma. Det är jättebra för oss men tråkigt för alla som vi måste säga nej till, säger arrangören Elisabeth von Schrowe.

Själva arrangemanget kommer att pågå fram till den 18 juli.

Se klippet för att höra vad några besökare tycker om årets Falsterbo Horse Show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.