Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vera Lundh, 24 och Elin Mårtensson, 22 berätta om paniken i Field's köpcentrum. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Elin och Vera hamnade mitt i skjutningen på Field's köpcentrum

Uppdaterad
Publicerad

Vännerna Elin, 22, och Vera, 24, skulle äta före Harry Styles konsert på köpcentret när de hörde första skotten. Tillsammans med hundratals andra unga och vuxna flydde de i panik.

Klockan 17.20 på söndagen kom vännerna fram till Field's köpcentrum i Köpenhamn för att äta före konserten på närbelägna Royal Arena. De beställde mat, tio minuter senare hörde de första skotten.

– Vi såg några tonårstjejer springa förbi men tänkte inte så mycket på det. Sen kom fler och vi hörde ett skrik och började springa, säger Vera Lundh.

De sprang med folkmassan och i rulltrappan på väg ner, så tror de att ett av gärningsmannens skott träffade kanten.

– Folk skrek att vi skulle ducka så alla kastar sig, Vera ramlade och jag hoppar över personen framför mig som ramlar, säger Elin Mårtensson.

Trelleborgs Allehanda var först med att berätta om deras upplevelse.

Vännerna tappade bort varandra

Elin hamnade utanför folkmassan och gömde sig i ett provrum inne i en butik. Vera följde tre tjejer som hittade en nödutgång ut.

– Fem minuter senare var jag ute och var helt förvirrad. Jag ringde Elin och sa att hon bara skulle försöka springa ut därifrån, berättar Vera Lundh.

– Jag kände bara att jag ville ut och fick panik av att vara kvar själv i butiken så när jag såg fyra personer springa utåt hängde jag på dem, berättar Elin Mårtensson.

Hör i videon om Elin och Veras upplevelse i Field's köpcentrum.

Vera Lundh ringde sin pojkvän som sprang direkt hem till hennes föräldrar och berättade vad som hänt och att de var oskadda. Foto: Johan Dernelius/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer