Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en arm har hittats i Kögebukten

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en arm har hittats i Kögebukten i Danmark, rapporterar Köpenhamnspolisen på onsdagen.

Köpenhamnspolisen och det danska försvarets dykare har vid sökandet efter Kim Walls kvarlevor hittat ännu en arm i Kögebukten. Armen hittades klockan 10.20 på onsdagen. Det är ännu inte bekräftat att fyndet kan kopplas till ubåtsfallet.

– Vi har hittat armen i närheten av det område där vi fann den vänstra armen för en vecka sedan. Armen hittades i samband med att vi gjorde en väldigt noggrann dykning i samma område som förra gången. Vi hittade armen på tolv meters djup. Armen låg fritt i vattnet och det var det fastsatt plastbitar och metallrör på den, säger Köpenhamnspolisens kriminalinspektör Jens Møller Jensen, till SVT Nyheter Skåne.

Kan vara Kim Walls arm

Armen som hittades på onsdagen blev funnen i närheten av ubåtens rutt och hade plast- och metallföremål fastsatta på sig, liknande dem som hittats på tidigare fynd. Armen har nu förts till Danmarks rättsmedicinska institut där den ska undersökas under torsdagen.

Polisen arbetar utifrån en teori om att fyndet har en koppling till ubåtsfallet.

– Vi vet inte om varken den förra armen eller den här armen tillhör Kim Wall. Vi har inget DNA-match ännu, det kan vi få först om två till tre veckor. Men jag anser det som mycket sannolikt att det är Kim Walls arm och det skulle vara väldigt underligt om det inte var hennes, säger Jens Møller Jensen.

Vad har fyndet för betydelse för utredningen?

– Det kan ju finnas många olika slags spår på armen som kan få betydelse för utredningen, men vilka spår det handlar om vill jag inte spekulera i.

Fortsätter dyka efter mobilen

Vid en dykning för drygt en vecka sedan i Kögebukten hittade Köpenhamnspolisen en vänsterarm nedhållen med metallrör under vattenytan. 

Tidigare har polisen hittat både torso, huvud och ben i Kögebukten, kvarlevor som alla tillhörde Kim Walls döda kropp. Om även de två armarna visar sig vara Kim Walls, har i så fall hela hennes kropp återfunnits.

– Det har en stor etisk betydelse för de anhöriga att de nu har en hel människokropp att begrava, säger kriminalinspektör Jens Møller Jensen till SVT.

De danska dykarna kommer att fortsätta söka efter Kim Walls försvunna telefon under torsdagen och fredagen. Därefter kommer polisen att ta ställning till om de kommer fortsätta eller avbryta sökandet i Kögebukten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.