Polisen söker med metalldetektor innanför avspärrningar på Hålsjögatan där en man hittades skjuten. Foto: Johan Nilsson / TT

Man skjuten till döds på Bellevuegården i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid 13.15-tiden på måndagen om en skottlossning på Hålsjögatan i Malmö. En skjuten man har avlidit av sina skador.

– Det är privatpersoner som ringt in om skottlossningen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

– Vi är på plats för att fånga upp det som hänt och prata med personer på plats.

Våldet i Malmö

Mannen hittades skadad utomhus och fördes till sjukhus med ambulans. Vid 16-tiden meddelade polisen att mannen, som är i 20-årsåldern, avlidit av sina skador.

Polis söker vittnen som sett bil

Polisen är förtegen med ytterligare detaljer kring händelsen, med hänsyn till pågående utredning.

Är detta en person som är känd av polisen sedan tidigare?

– Det är inget vi kan uttala oss om i nuläget. Vi arbetar enligt gängse rutiner för att komma fram till vad som skett och sen får utredningen visa det, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för skjutningen, men polisen är intresserade av vittnesuppgifter, i synnerhet om en bil som lämnat platsen efter skottlossningen.

Inte kopplat till skjutningen på centralen

Polisen ser inga kopplingar till förmiddagens händelser på Malmö centralstation, där polisen skjutit en hotfull man.

– Det är andra omständigheter, det finns ingenting som tyder på det och det finns saker som pekar i andra riktningar, säger Calle Persson.

Däremot menar han att den stora insatsen på centralstationen underlättar arbetet, då en stor del resurser redan finns i på plats i staden.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen har genomfört flera vittnesförhör.

Polisen ser inga kopplingar mellan skottlossningen på Lorensborg i Malmö och förmiddagens händelser på Malmö centralstation. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet