Uppgifter: Mordet i Bunkeflostrand kopplas till danska gängkriget

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern är död efter en skottlossning i Skräddarebyn, Bunkeflostrand söder om Malmö. Efter dödsskjutningen i Bunkeflostrand är fyra personer anhållna skäligen misstänkta för delaktighet i mordet. Enligt uppgifter till SVT är mordoffret en dansk medborgare.

Den 25-årige mannen har nyligen dömts till 18 månaders fängelse för rån.

Polisen söker nu uppgifter om en utlandsregistrerad svart Audi med flera gärningsmän som setts i samband med skjutningen som fler blev vittne till.

– Det var en hel del vittnen som såg och hörde vissa delar, säger Clas-Arne Hermansson, chef utredningssektionen.

Just nu försöker polisen kartlägga offret och kan konstatera att han figurerat i tidigare brottsutredningar.

– Mycket tyder på att han var på väg till en bil och sköts vid parkeringsplatsen, säger Clas-Arne Hermansson.

Enligt honom kan gärningsmännen ha varit på plats en lång tid före mordet.

Uppgifter om dansk koppling

Danska Ekstrabladet skriver att det är en dansk medborgare som blivit skjuten i Bunkeflostrand, något som polisen inte ville kommentera på presskonferensen i Malmö på torsdagsförmiddagen.

Enligt tidningen har de svenska dokument som visar att den döde har kopplingar till en frisörssalong i Rødovre, där en person dödades och två sårades i början av december.

Enligt danska TV2 har en av de anhållna männen kopplingar till det kriminella gänget NNV (Nørrebro-Nordvest).

Flera hörde skotten

Flera personer ringde in om skottlossningen vid 16-tiden på onsdagen, och polis och ambulans åkte till Skräddarebyn i Bunkeflostrand.

Där hittade de den skottskadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi förhör potentiella vittnen och vi har inlett dörrknackning. Vi söker efter en eller flera gärningspersoner, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson, under onsdagskvällen.

Området kring brottsplatsen spärrades av och polisen var på plats med flera patruller. Bland annat gjordes en teknisk undersökning och polisen misstänker att gärningspersonen eller gärningspersonerna har lämnat platsen i en personbil.

Vid 18.30 på kvällen meddelade polisen att mannen dött av sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.