Dödskjutningen kopplas till flera mord i Köpenhamnsområdet. Foto: TT

Fyra häktas efter dödsskjutningen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har häktas misstänkta för mord efter dödsskjutningen i Bunkeflostrand i Malmö, uppger Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

De fyra häktas som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden. Det innebär att åklagaren måste ta beslut om frisläppande eller begära omhäktning inom en vecka.

Det var i onsdags kväll som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Bunkeflostrand. Under natten till torsdag greps de fyra män som nu häktats.

Enligt danska medier ska offret ha varit dansk medborgare.

Männen som nu häktats greps i Sverige. De är mellan 22 och 25 år gamla och tre av dem är danska medborgare, uppger Sydsvenskan.

Fyra skjutningar i Köpenhamnsområdet

Det ska finnas kopplingar mellan offret och den dödsskjutning som inträffade utanför en frisörsalong i Rødovre strax utanför Köpenhamn, enligt svenska rättshandlingar som Ekstrabladet tog del av tidigare i veckan. Det var den 3 december som en 17-årig pojke sköts ihjäl och två personer skottskadades, en 15-årig pojke och en 28-årig man.

Tre personer har dött och fem personer har blivit skadade i fyra skjutningar i Köpenhamnsområdet under perioden 2–7 december.

Polisen har dock inte velat bekräfta någon koppling till tidigare dåd.

– Jag ser inga kopplingar nu, utan det är något vi får ha en diskussion om i sådana fall med våra danska kollegor, sade Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen vid Malmöpolisen, vid en pressträff i i torsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.