Mordet i Bunkeflostrand: ”Någon skrek nej, sen kom ett antal skott”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen finns inga ögonvittnen till själva skjutningen, men flera har hört skotten och sett mördarna fly till en bil och kört från platsen.

– En kompis till mig hörde att någon skrek: Nej! och sen kom ett flertal skott, säger Helena Truedsson som bor nära mordplatsen.

Mordet skedde strax före klockan 16 på onsdagen. Helena Truedsson berättar vad grannarna såg efter att skotten fallit.

– Det var två maskerade män som hoppade in i bilen och sedan har de kört relativt sakta härifrån, säger Helena Truedsson.

Hon var inte själv vittne till händelserna men berättar att en person i området fotograferade flyktbilen strax efter mordet. Bilden ska ha delats i en Facebookgrupp. Det handlar om en svart Audi med taklucka som polisen efterlyser uppgifter om.

– Den har stått felparkerad ett flertal gånger här på området, säger Helena Truedsson.

Oroligt i området

Flera boende som SVT Nyheter talar med säger att polisen ofta varit i området sedan i somras. Det har varit många händelser kopplade till den trappuppgång där den mördade mannen bodde.

– Det har försiggått handel av olika slag. Så dess värre har det kanske bara varit en tidsfråga. Jättetragiskt, men det är så som det är, säger Helena Truedsson.

Bunkeflostrand är annars ett område som man inte förknippar med skjutningar. Vad säger du?

– Inte jag heller. Jag har alltid tyckt att det varit tryggt och ett jättetrevligt område. Men de senaste åren har det här eskalerat. Det är kanske den första skjutningen så att någon avlidit, men det har varit mycket andra saker här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.