En person har anhållits misstänkt för sprängningn i Rosengård. Foto: TT

Misstänkt för polishusattack häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som misstänks för sprängningen vid polishuset på Rosengård i Malmö den 17 januari häktades på måndagen. Han är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

– De utredningsåtgärder som vi har vidtagit under helgen har lett till fram till att vi har begärt honom häktad som på sannolika skäl misstänkt för sprängningen mot polisstationen, säger åklagare Magnus Pettersson till SVT Nyheter.

Tingsrätten i Malmö beslutade på måndageftermiddagen att häkta mannen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Attacken mot polishuset på Rosengård inträffade vid 21-tiden på onsdagen den 17 januari. Explosionen var kraftig och hördes över stora delar av Malmö.

Inga människor skadades, men flera bilar på polisens parkering. Även polishusets fasad fick splitterskador.

Två personer i 20-årsåldern anhölls dagen efter sprängningen men de släpptes ett par dagar senare. Tidigare den här veckan släppte polisen övervakningsbilder på när en person kastar in en sprängladdning över staketet mot polishusets baksida.

De nu häktade mannen är inte en av de tidigare anhållna, enligt Lasse Brundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.