Det var i måndags, under höstterminens första skoldag på Carl Engströmsgymnasiet som en pojke föll ner från skoltaket och sedan avled. Foto: Ebba Torstensson/SVT.

Livlös pojke filmades – en person misstänkt efter Eslövselevs död

Uppdaterad
Publicerad

En film har spridits på sociala medier i anslutning till händelsen där en pojke avled efter sina skador efter att ha fallit ner från ett tak. Detta utreder polisen som olaga integritetsintrång.

– På grund av att denna film har spridits på sociala medier blir det ett misstänkt brott, säger åklagaren Mattias Larsson som leder förundersökningen.

Polisen har tagit del av en film som har spridits i anslutning till brottet.

I nuläget finns en person misstänkt men det kan komma att förändras. Även brottsrubriceringen som i dagsläget är olaga integritetsintrång kan komma att ändras beroende på vad för uppgifter som kommer fram under utredningen, förklarar Larsson.

– Nu kommer förhör att ske och den misstänkta personen kommer med all sannolikhet att förhöras.

Brottet kan ge fängelse

Döms man för olaga integritetsintrång kan man få böter eller fängelse upp till två år.

– Vad man har för avsikt med brottet har betydelse för vad utfallet blir, säger förundersökningsledaren Mattias Larsson.

Vad kan personen haft för avsikt med att sprida denna film?

– Det är en av de saker vi nu ska utreda. 

Föll från skoltaket och dog

Det var på årets första skoldag som en pojke föll ner från skoltaket på Carl Engströmsgymnasiet och dog senare på måndagskvällen.

På onsdagen tog SVT del av en film som spridits på sociala medier som visar när pojken får hjärt- och lungräddning av vuxna personer utanför skolans entré efter fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.