Flera patruller sökte av området efter rånet. Foto: Anders Grönlund

En skadad efter rån mot matbutik i Borrby

En person skadades på torsdagskvällen i samband med ett rån mot en matbutik i Borrby. En misstänkt gärningsman kunde senare på kvällen gripas i Löderup.

– Efter ett uthålligt polisarbete kunde vi gripa en man i 22-årsåldern, han var till fots och är nu misstänkt för rånet, säger Fredrik Bratt, informatör på polisen.

Det var strax efter åtta som polisen larmades till matbutiken på Järnvägsgatan i Borrby i Simrishamns kommun.

– Vi misstänker att gärningsmannen har tagit sig in i butiken ensam och hotat personal och personer i butiken. Han har kommit över en okänd summa pengar och lämnat platsen till fots. I samband med rånet ska en man ha blivit skadad.

Mannen fick föras till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i huvudet. Hur allvarliga skador personen har fått har polisen inga uppgifter om, men han ska ha varit vaken och talbar efter händelsen.

Polisen tog hjälp av flera resurser i sökandet efter gärningsmannen.

– Där var både hund, piketpoliser och vanliga utryckningssoldater som var på plats snabbt. Men samarbete från alla lyckades man gripa rätt person förhoppningsvis, säger Joakim Sjöberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Ystad.

Vid 22:20 kunde den misstänkte mannen gripas efter att polisen ställt sig att vänta på mannen på platser där han förväntades dyka upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer