Mannen sköts utanför ett garage mellan Triangeln och Sankt Johannes kyrka. Foto: Anders Magnusson

Efter dödsskjutningen – polisen jagar fortfarande skytten

Uppdaterad
Publicerad

En ung man sköts ihjäl med flera skott vid Triangeln i centrala Malmö i natt. Ännu är ingen gripen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, sköts med flera skott natten till torsdagen på en plats utomhus i centrala Malmö.

– Han förs med ambulans till sjukhus och under morgonen kommer sen beskedet att han avlidit av sina skador, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Vad som ligger bakom skottlossningen är oklart.

– Vi jobbar intensivt i ärendet och vi håller på att kartlägga mannens sista timmar i livet. Vi gör också en kartläggning om vem han var och om det funnits någon hotbild, säger Evelina Olsson.

Känd av polis sedan tidigare

Enligt Andy Roberts, chef på lokalpolisområde Malmö norr, är den mördade mannen känd av polis sedan tidigare.

– Vi har haft med honom att göra, men han har inte varit en av de personer vi fokuserat mest på. Det är så mycket jag kan säga, säger Andy Roberts.

”Hörde tre skott”

Mannen sköts utanför ett garage mellan Triangeln och Sankt Johannes kyrka. En granne som bor i hörnet vid kyrkan berättar hur han väcktes av dödsskjutningen.

– Jag vaknade av att jag hörde tre skott. Jag gick upp och tittade ut genom fönstret som är mot McDonalds och såg blåljusen, men jag såg ingen person ligga där, säger grannen.

Mannen sköts utanför parkeringshuset intill McDonalds. Foto: Bernard Mikulic

Söker vittnen

Under torsdagen har polisen genomfört dörrknackning i området och hört vittnen. Flera bilar ska ha lämnat platsen i samband med händelsen och polisen söker nu fler vittnesuppgifter.

– Det finns uppgifter om att flera bilar ska ha lämnat platsen vid den här tiden. Alla uppgifter är intressanta för oss. Om någon har sett fordon, personer eller annat vid 00.21 tiden i natt så vill vi gärna veta det, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

Det finns fortfarande ingen person gripen eller misstänkt. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord alternativt dråp.

Första dödskjutningen i år

Det här var den första dödsskjutningen i Malmö i år.

Den 28 maj rapporterades det om att antalet skjutningar i Stockholmsregionen varit ovanligt många i år, samtidigt har utvecklingen varit den motsatta på andra håll i landet, som i Malmö och Göteborg.

Polisens avspärrning i centrala Malmö. Foto: Anders Magnusson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.