Andy Roberts är chef på lokalpolisområde Malmö norr. Foto: TT

Malmöpolisen sätter in förstärkning i området

Uppdaterad
Publicerad

Dödskjutningen i Malmö natten till torsdagen inträffade på en plats där polisen satt in extraresurser för att öka tryggheten. Nu sätter Malmöpolisen in ytterligare förstärkning i området.

Det var tidigare i våras som polisen bestämde sig för att inleda en särskild insats i området kring Triangeln för att öka tryggheten. Detta efter att polisen fått in flera larm om problem med slagsmål och drogförsäljning.

Polisen presenterade ett medborgarlöfte som innebar att de skulle satsa mer resurser och öka tryggheten. Trots insatsen inträffar dödskjutningen natten till torsdag i just det här området.

–  Jag förstår att allmänheten tycker att förtroendet är naggat i kanten. Vi kämpar på för att öka tryggheten i det här området och därför sätter jag i dag in extra resurser, säger Andy Roberts, chef på lokalpolisområde Malmö norr.

Vill möta allmänhetens oro

En ytterligare förstärkning i området innebär fem till tio fler poliser under en tid.

– Det här gör vi för att möta allmänhetens oro kring den här platsen. Vi har ett medborgarlöfte tillsammans med staden och andra aktörer och vi alla kämpar för att göra det här till en trygg och säker plats, säger Andy Roberts.

”Det är en tillbakagång”

Efter insatsen som inleddes i våras, när väktare och poliser började övervaka området mer än vanligt, minskade problemen något.

– Vi såg de positiva trenderna tidigt i våras, så att det här är en tillbakagång, säger Andy Roberts.

Problemen i området har dels funnits vid Triangelns garage, ganska exakt där dödsskjutningen ägde rum.

–  Ja, det har varit problem just vid den här platsen. Och vi hade trygghetsskapande patruller på plats som gjorde kontroller i området bara 30-40 minuter innan mordet skedde. Vi kan inte täcka all yta som finns, i det här fallet var vi inte på plats. Nu tar vi nya tag och ser vad vi behöver titta mer på, säger Andy Roberts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.