100 000 besökare var i Malmö – men handlade inte så mycket som butikerna hoppades på.

ESC-handeln gick sämre än väntat

Uppdaterad
Publicerad

Försäljningen i butikerna under ESC-veckan i Malmö gick inte så bra som man räknade med. Enligt Citysamverkan Malmö hade handeln blåst upp förhoppningarna alldeles för mycket.

-  Efter en trög start på året såg butikerna Eurovision Song Contest som ett startskott på att få igång handeln. Men försäljningen nådde inte upp till det man förväntade sig, säger Pia Sandin, VD för Citysamverkan Malmö.

Runt 90 butiker i staden har svarat på Citysamverkans enkät om vad ESC fick för effekter på handeln. Drygt hälften uppgav att förhoppningarna på försäljningen inte infriades. Men handeln tror att ESC ger branschen positiva effekter på lång sikt.

– Man räknar med att de besökare som var här gör återbesök som sedan generar handeln. Man tror också att besökarna kommer sprida ett gott rykte om Malmö. 94 procent av butikerna som svarade på vår enkät tyckte att atmosfären under evenemanget var väldigt god, säger Pia Sandin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT Nyheter om ESC 2013

Mer i ämnet