Parken överger ESC

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks nationalarena har dragit tillbaka sin ansökan om att hålla Eurovisionfinalen nästa år. Anledningen är att evenemanget skulle ta upp för mycket tid från fotbollen.

Danska Emmelie de Forest krossade allt motstånd med låten ”Only teardrops” under Eurovisionfinalen i Malmö i maj. Redan samma kväll började spekulationerna om vilken arena i Danmark som skulle hålla finalen nästa år.

Men nu står det klart att nationalarenan Parken, som höll i finalen 2001, inte vill ha med arrangemanget att göra. Anledningen är att Parken inte har möjlighet att vara uppbokad under de sex veckor som krävs för förberedelserna.

– Fotboll är vår högsta prioritet och i synnerhet FC Köpenhamn kommer att ha ett pressat matchprogram i vår, skriver Parkens administrativa chef Anders Hørsholt i ett pressmeddelande.

Flera arenor i Köpenhamn och i andra delar av Danmark är villiga att anordna evenemanget. Bland dem finns Fængslet i Horsens och Boxen Arena i Herning eller KB-hallen och DR Byen i Köpenhamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT Nyheter om ESC 2013

Mer i ämnet
Mer Skåne
Mer Nyheter