Polisen har spärrat av ett stort område i förebyggande syfte. Foto: Mikael Nilsson

Explosion vid flerfamiljshus i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En moped exploderade vid ett flerfamiljshus på Vitemöllegatan i Malmö. Rutor krossades och polisen spärrade inledningsvis av ett stort område.

Larmet kom till polisen klockan 22.37 på tisdagskvällen. En moped hade då exploderat i anslutning till trapphuset vid ett flerfamiljshus på Vitemöllegatan i Malmö.

Fönster hade krossats och det var skador på fasaden, enligt polisen.

– Det var en moped som hade sprängts i närheten av ett trapphus utanför ett flerfamiljshus. Det var någon glasruta som gick sönder men inga personskador, säger Torbjörn Krokström, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Nationella bombskyddet kallades inledningsvis till platsen och under tiden spärrade polisen av ett stort område av rädsla för flera detonationer. Strax efter midnatt meddelade däremot polisen att bombskyddet hade kallats tillbaka.

”Genom bilder, omständigheter och orsakade skador är den sammanlagda bedömningen att det inte finns något farligt föremål kvar på platsen”, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen person har skadats av explosionen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.