Bomb- och kriminaltekniker ska undersöka platsen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Explosion vid butik i Malmö – samma butik som kapades i oktober

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har skett på Rundelsgatan i centrala Malmö vid parkeringshuset Petri. Flera personer ringde in och larmade om smällen strax efter klockan tre, enligt Skånepolisen.

Enligt SVT:s utsände rör det sig om samma butik som i oktober kapades av ett gäng, något som också bekräftas av polisen.

– Det är entrépartiet som är söndersprängt. Skador i form av krossade fönsterrutor. Delar av fasaden har slungats iväg ett tiotal meter, säger SVT:s utsände Mikael Nilsson.

Polisen har konstaterat att det finns skador på en fasad, men det är oklart vad det är som har exploderat.

– Någonting har exploderat. Vi är på plats och bistår polisen men jag vet inte mer i nuläget. Vi inväntar bombgruppen, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till Sydsvenskan.

Bomb- och kriminaltekniker har undersökt platsen. Området kring byggnaden spärrades av.

– Det är i nuläget inte fastställt vad det är som har detonerat säger Anna Göransson, pressinformatör på polisens ledningscentral.

Foto: Mikael Nordlander

Är det något kraftigare än en banger som har exploderat?

– Det är oklart men det har varit såpass kraftigt att det har blivit skador på fasaden. Det finns vissa arbetshypoteser men det är för tidigt att säga vad det är som har detonerat, säger hon.

Under morgonen upprättades en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person skadades vid händelsen och ingen misstänkt gärningsperson har heller gripits.

Affären har varit stängd sedan oktober och ägaren till affären har sedan dess varit oanträffbar enligt fastighetsägaren.

För några veckor sedan skedde en explosion alldeles i närheten. Man tror att det då var en fyrverkeripjäs som exploderade.

Foto: Kenneth Sundin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.