Trots ökade brott mot äldre i Malmö är Kerstin inte rädd. Foto: SVT

Kerstin, 84: ”Jag är inte ett dugg rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen anmälde nio äldre kvinnor, alla mellan 95 och 100 år till polisen att de blivit kontaktade av falska poliser. Två av dem blev dessutom besökta av de falska poliserna som stal saker från dem.

– Istället för att hjälpa de äldre ger man sig på dem och stjäla deras smycken och kort och det tycker jag är förfärligt, säger den åttiofyraåriga pensionären Kerstin Henningsson.

Brotten ökar

Polisen ser den här typen av brott som en ökad trend. Hittills har ingen gripits men för att göra det vill polisen rikta fler resurser mot detta samt få in fler vittnesuppgifter så dessa typer av brott kan få ett slut.

– Vi vill även uppmana de äldre att vara mer varsamma och uppger någon sig för att vara polis ska man be om polislegitimation, säger kommunpolis Tobias Bråhammar.

Alla äldre är inte oroliga

– Jag har klarat mig hela livet. Jag är 84 år gammal och jag har varit ute och dansat här i Malmö och tagit vara på mig. Jag är inte ett dugg rädd. Jag kan ta vara på mig igen om det skulle vara så, säger Kerstin Henningsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.