Explosionen skedde ett par våningar upp i ett trapphus. Foto: Mikael Nilsson

Fastnade i hissen vid explosion i Malmö – greps av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för att ha orsakat en explosion i ett trapphus i Malmö på lördagskvällen. Mannen hittades sedan i hissen – som hade fastnat i samband med explosionen.

– Mannen som fastande i hissen är misstänkt för att ha haft med explosionen att göra. Vi håller förhör med honom under dagen för att utreda vad han gjort, så får vi göra en bedömning sen, säger Kim Hild, presstalesperson polisregion Syd.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades klockan 01.47 till flerfamiljshuset i centrala Malmö efter att boende hört en explosion.

När polisen anlände hittades mannen, som hade fastnat i hissen i samband med explosionen. Han hjälptes ut av räddningstjänst och greps av polis, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen skadades

Platsen spärrades sedan av för teknisk undersökning och polisen utreder vilka skador explosionen orsakat. Ingen person har kommit till skada.

– Vi har kvar tekniker på platsen. Det ska vara två dörrar och väggen intill som har kommit till skada, säger Kim Hild.

Utreder hotbild

Det går inte att säga om det finns någon hotbild mot någon boende i huset. Inledningsvis går det heller inte att fastställa vad det är som har orsakat explosionen.

– Det kommer att utredas, man har pratat med boende i huset. Ibland kommer det fram snabbt om det finns någon tydlig hotbild mot någon och det verkar inte ha kommit något konkret ännu, säger Kim Hild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.